Cara Nak Bina Blog Percuma?

ٱلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ ٱللَّٰهِ وَبَرَكَاتُهُ

MYiDEAKiNi Dot Com.
Ya Allah turunkanlah hukumanMu atas kaum Yahudi yang telah melakukan kezaliman dengan membunuh saudara-saudara kami kaum muslimin di Palestin.

Amin Ya Rabb

Cabaran Menulis Hari 6: Single & Happy

Cabaran Menulis Hari 6: Single & Happy | Sudah tentulah hidup membujang ini senang selalu kerana tiada apa komitmen tidak banyak difikirkan.

Cabaran Menulis Hari 6: Single & Happy | Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Madani Malaysia.  Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang. Segala pujian hanya Allah dan sebelum memulakan bicara artikel yang lebih panjang, marilah sama-sama kita membaca Ummulkitab Surah Al-Fatihah.

Cabaran Menulis Hari 6: Single & Happy
Dan tidak dilupakan juga bersalawat keatas junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W. Allahumma salli `ala sayyidina muhammadin wa`ala ali sayyidina muhammad. Maksudnya: Ya Allah, berilah selawat kepada Muhammad S.A.W dan keluarga Muhammad S.A.W.

Doa yang tidak pernah putus keatas saudara-saudara islam kita di Palestin. Selamatkanlah negara Palestin dari Zionis Israel Laknatullah. Aamin Ya Rabb

Cabaran Menulis Hari 6: Single & Happy

Alamak nampak gayanya sudah ketinggalan satu hari cabaran menulis hari 6 tapi masih belum terlambat lagi untuk MYiDEAKiNi menulis cabaran kali ini. Cabaran Menulis Hari 5: Your Parents ada berceritakan serba ringkas mengenai kedua ibubapa MYiDEAKiNi.Boleh baca artikel itu sehingga habis ya. Terima kasih. Sebenarnya MYiDEAKiNi masih bujang dan belum berkahwin lagi tetapi klau tengok gaya fizikal dah macam orang berkahwin.. ahaks. In Shaa Allah akan dipertemukan jodoh satu hari nanti. Aamin

Sudah tentulah hidup membujang ini senang selalu kerana tiada apa komitmen yang perlu difikirkan kecuali hutang bank. Yer tak? Kalau tak bayar hutang bank, pasti nama sudah disenarai hitam. Jadinya kalau ingin memohon pinjaman perniagaan sudah tentu kena tolak awal-awal.

Cabaran Menulis Hari 6: Single & Happy

Walaupum hidup membujang sehingga kini, mestilah kena gembirakan hati sendiri dengan melakukan aktiviti-aktiviti bermanfaat. Selain aktiviti, MYiDEAKiNi juga mempunyai perniagaan perkongsiaan dimana kedudukan MYiDEAKiNi adalah rakan kongsi sambilan. Selebihnya seorang lagi rakan kongsi yang akan fokus & sepenuh masa untuk perniagaan tersebut.

Apabila masih membujang ini, semua kerja jadi mudah dan senang. Tak perlu nak fikir apa-apa, buat keputusan terus on da spot. Kalau rasa hari ini nak balik kampung terus jer balik. Tak susah mana pun kecualilah kalau sudah mempunyai isteri, memang tak boleh macam tu. Betul tak? Lain maciam punya cabaran kali ini. Ahaks

KOMEN ANDA!

BLOGGER: 16
  1. tak sempat puas baca kupasan...dah habis...😂😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengah marathon..🏃‍♂️🏃‍♂️🏃‍♂️ now dah habis

      Delete
  2. aamiin..
    laju je tolg aminkan sama kannn... moga bertemu jodoh yg baik2.. aamiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih MA atas aamin nya.. semoga baik-baik belaka 🤲

      Delete
  3. betul la.. day 9 x de...cuti 1 hari.. :-)

    ReplyDelete
  4. single mudah dari pelbagai aspek tp takpe saye doakan bertemu jodoh yg baik aminnn hehe

    ReplyDelete
  5. semoga dipertemukan jodoh yg sesuai satu hari nanti. Aamiin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Abam Kie turut serta doakan.. Aamin Ya Rabb 🤲

      Delete
  6. moga berjodohan dgn your soulmate soon :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas doa MZ.. Aamin Ya Rabb 🤲🤲🤲🤲🤲

      Delete
  7. Segala sesuatu dan plus dan minus. Being a single pun ada positifnya. Betul kata Abang, bisa bebas nak kemana saja dan keputusan hanya based on diri sendiri. Lagi pun jodoh itu di tangan Allah. Jadi tak payah pikirkan. Kita pikir saja bagaimana diri sendiri ini bisa bermanfaat 😄

    ReplyDelete
  8. semoga dipertemukan jodoh yg baik. aminnn

    single dan happy... ibadah jalan seiring insya allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas komen dan nasihat Sis Anies.. Aamin Ya Rabb 🤲

      Delete
Terima kasih atas komen dan pandangan yang diberikan. Sila kunjungi lagi blog MYiDEAKiNi. MYiDEAKiNi akan melawat dan komen di blog anda nanti. TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA KITA JUMPA LAGI :)

[IKLAN] Pendapatan Lumayan, Ingin Menyertainya?, Sila klik banner!

Cerdik Pintar    Rahsia Penulis    Bisnes Air Balang    Bisnes Aiskrim    Bisnes Bakeri    Bisnes Burger    Nak Kurus?   
Nur Khairul Azizi Mohamad- Penulis Blogger MYiDEAKiNi Dot Com
Nur Khairul Azizi Mohamad adalah merupakan seorang penulis blogger sambilan. Bergiat dalam penulisan blog pada bulan Oktober 2009. Lahir pada tahun 1978 di Melaka dan dibesarkan di Terengganu. Mempunyai segulung Diploma Senibina dan telah menuntut di Universiti Teknologi Mara di Fakulti Senibina Perancangan dan Ukur (FSPU). Pengambilan pelajar pada tahun 1996 - 2001. Mempunyai skil dalam bidang tanaman, tukangan, Jahitan, Masakan & juga teknologi komputer.
Name

2012,1,adsense,6,advertising,2,adwords,2,affiliate,4,agreed value,1,akmaomar,1,android,1,anime,1,aplikasi,4,application,2,applikasi,1,artikel minyak herba asmak,1,artis,1,asian wave 2012,2,autocad,2,awal muharam,1,award,1,bad requsted error 400,1,balik kampung,1,bank mandiri,1,bedil buluh,1,belajar buat blog,2,berita minggu,1,berjaya sompo insurances,1,bersawang,2,bertuah,2,bisnes aiskrim,1,Bitcoin,5,blockchain,1,blog,20,blog review,18,blogger,37,bloggers,33,bloglist,9,blogspot,21,blogspot. facebook,3,blogwalking segmen,44,blogwalking. segmen,3,bola,1,booster,1,boruto,2,boruto uzumaki,1,bowling bloggers,1,browser,1,buat duit,7,bujang,1,bw,1,cabaran menulis,31,caplong,1,car insurances,1,car value,1,cat lover,1,cbox,1,celcom,1,cepat,1,chatango,1,china glory 1,1,china glory ii,1,chit chat,2,clash of clan,1,clashcon,1,coc,1,contents,2,contest,10,contest review lynk.my 2015,11,converter,1,cryptocurrency,2,cuba teka,1,cukai,1,currency,1,daftar,2,dari dapur kedapur,1,datakl,1,device,1,diesel,1,diet,1,digi postpaid,1,digital money,2,direktori,1,diskaun,1,diy mini kebun,1,doa,7,doktor,1,domain,2,dot com,1,download,3,drawing,1,duit tabung,2,ebay,1,ekzema,1,email,3,email tracking,1,event,1,expired,1,export mudah,1,extensions,1,ezbuy business,1,ezbuy Prime,1,faceboko,1,facebook,10,family,1,Fast Charging,1,favicon,1,filem india,1,filem seram,1,flash drive,1,follow up,1,follower,4,followers,6,forum,1,fungsi,1,G+,2,gadget,4,games,1,gaya gangnam,1,gempar,1,giveaway,20,glitterati,1,google,12,google adsense,2,google calendar,1,google error,1,google plus,3,google trend,1,google+,1,google+ G+,1,googles,2,goole,1,gst,1,hadiah bertuah,2,halal,1,handsome,1,happy birthday,1,hard disk drive,1,Hari raya Haji,2,hari wilayah,2,hashtag,1,hati bersih,1,hdd,1,hiburan,1,honda dash 125,1,hosting,1,hotfm,1,icon,1,iklan,7,iklan berbayar,1,iLancee,1,ilmiah,2,imej,1,imgboot,1,imgur,1,impian,1,income,3,info,88,info kesihatan,7,info panas,11,infografik,1,informasi,15,instagram,1,insurans,1,interface,1,internet,10,investment,1,istimewa,1,jalan-jalan,2,jana pendapatan,5,javascript,1,jobdirumah,2,jumaat,5,jumaat penghulu hari,1,kalkulator,1,kartun,1,keagamaan,1,kemaskini,1,kena tipu,1,keputusan,3,keputusan pemilihan,3,kerja dari rumah,2,klinik,1,knolix,1,kod html,1,komen,1,kongsi,1,kontest blog,4,korea,1,kuruskan badan,1,label,1,lagu,2,lawak,1,lazada,1,linkwithin,1,lirik,2,live coc,1,log in,1,lombong,1,long url,1,lukisan kerja,1,lynk.my,5,maal hijrah,2,madu dan cuka epal,1,mae,1,makanan tak sedap,1,maklumat,2,market value,1,marketer,1,masak,1,mata terbeliak,1,matawang,1,matawang digital,1,maxis,2,maybank,1,media sosial,1,mega,1,menu,1,merdeka,1,mesej,1,metatag,1,mining,1,minyak,2,minyak asmak,1,minyak herba asmak,1,minyak naik lagi,1,motivasi diri,6,movie,1,mozilla firefox,2,msn,1,muat turun,1,muatturun,1,mudah,2,muhasabbah diri,2,multi 5USB,1,my google business,1,myideakini,6,MYideakini bantah 200%,1,myspace,2,naruto shippudeen,2,nasihat,1,nasyid,1,network,1,networking,2,new face,1,new interface,1,niat,1,november-disember,1,nrelate,1,nuffnang,7,nutri xpress snek bar,1,offer,1,offline google,1,on air,1,online,5,online money,1,p1wimax,1,pakej digi,2,pakej website,1,palestine,2,panas,1,pandangan mata,1,panduan,8,panel,1,paparan,1,part time income,4,patriotik. malaysia,1,pay per click,1,payment,1,pelaburan,1,pelanduk dua serupa,1,pelawat,1,penawar asma,1,pengajaran,1,pengangkutan awam,1,pengangkutan persendirian,1,pengecas,1,penghargaan,2,pengumuman,1,penstoran,1,penyakit kulit,1,people,1,peperiksaan,1,percuma,2,perkhidmatan,1,permainan tradisi,1,petrol,1,petron,1,petronas,1,petua,1,piala pingat malaysia 2012,1,politik,1,portable storage,1,power center,1,prepaid,1,Prime membership,1,produk,2,produk review,3,profil photo,1,program berbuka puasa dan majlis amal jariah,1,program ilmu,1,program realiti,3,program sihat,1,promosi,4,psoriasis,1,puasa,1,publisher,1,quacker oat meal,1,Rabu tanpa perkataan,5,rahsia,1,rangkaian,1,ransomware,1,rekod,2,renungan,1,resepi,3,review,9,review filem,1,rezeki,2,ron 95,1,ron97,1,sahabat,1,saham,1,Salam AidilAdha,1,sambutan,1,says dot com,1,search engine optimization,1,search engine rank pages,1,sedih,1,segmen,24,sejarah,1,seks melampau,1,selamat hari raya aidil adha,1,Selamat Ulang Tahun,2,sembang sembang,2,SEO,8,SERP,2,servis,2,sharing,7,shell,1,sijil online,1,simpanan,1,siput,1,Sirah Nabi,1,sistem,2,slow,1,snail,1,sneeit spot,1,snek diet,1,software,1,solat,1,spam komen,1,speed,1,SPM,1,ssd,1,state disk drive,1,STPM,1,stress,1,sukan,1,sunat,1,suriafm,1,suul khotimah,1,sweden 1 star,1,sweden 2 star,1,syurga,1,tagged,2,tagline,1,tahniah,2,tahun baru islam,2,takdir,1,tanpa artikel,1,tarawikh,1,tazkirah,40,tazkirah Jumaat,16,teamviewer,1,teknik pemasaran,2,teknikal,3,teknologi,10,telefon pintar,1,telekom,1,tema,1,template,2,tension,1,tergantung sepi,1,tersurat dan tersirat,1,tifoid,1,tips,17,tips kesihatan,3,Tone wow,2,tools,1,tournament bowling,2,tournament coc,1,trading,5,tradisi,1,tradisional,1,trafik,1,trending,2,tutorial,53,twin,1,twitter,2,ucapan,9,undi,1,unifi,2,unlimited internet,1,update,1,upload,1,url link,1,url shortener,1,uzumaki naruto,1,video,2,viral,5,virus,1,vote,1,wajah baru,1,wallet,2,wang digital,3,wang kripto,1,wanna cry,1,webe,1,WhatsApp,1,widgets,3,wild card,1,wordless wednesday,73,Wordless Wednesday #35,1,Wordless Wednesday #37,1,wordpress,4,ww,2,yahoo,1,yamaha ss 110,1,youtube,9,zikrullah,2,zukrullah,1,
ltr
item
MYiDEAKiNi | Blog Luar Biasa: Cabaran Menulis Hari 6: Single & Happy
Cabaran Menulis Hari 6: Single & Happy
Cabaran Menulis Hari 6: Single & Happy | Sudah tentulah hidup membujang ini senang selalu kerana tiada apa komitmen tidak banyak difikirkan.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOw3vVbw9zxyrMUEYNhy3cvNFZx8Ab0qlnKHtMdChd_3PFIp6CVrrU1BB2eFleyQm9M47W9SZRr1rsvbxBkSNy1GQsPAFpBvcVH0cMW1WgEqWPTvgoOzSMqG5ZkH6XCg8Rcp27S1RdqTz0aTlLyUiqDPLFFAdn4LuqFytwBpLKCiar9aimlicSqriPiVE/w213-h320/pexels-designecologist-1751279.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOw3vVbw9zxyrMUEYNhy3cvNFZx8Ab0qlnKHtMdChd_3PFIp6CVrrU1BB2eFleyQm9M47W9SZRr1rsvbxBkSNy1GQsPAFpBvcVH0cMW1WgEqWPTvgoOzSMqG5ZkH6XCg8Rcp27S1RdqTz0aTlLyUiqDPLFFAdn4LuqFytwBpLKCiar9aimlicSqriPiVE/s72-w213-c-h320/pexels-designecologist-1751279.jpg
MYiDEAKiNi | Blog Luar Biasa
https://www.myideakini.com/2023/11/cabaran-menulis-hari-6-single-happy.html
https://www.myideakini.com/
https://www.myideakini.com/
https://www.myideakini.com/2023/11/cabaran-menulis-hari-6-single-happy.html
true
6287414355341171900
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Baca Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All ARTIKEL PAUTAN LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Isi Kandungan Artikel