http://www.myideakini.com/2276549.txt
Powered by Blogger.

THE AMERZING BLOGSLIST: The Power Of Blog!

THE AMERZING BLOGSLIST: The Power Of Blog!

banner the amerzing bloglistTHE AMERZING BLOGSLIST: The Power of Blog! | Assalamualaikum, Salam sejahtera! Sudah lama tergerak hati MYiDEAKiNi untuk buat satu artikel khas mengenai 'penjejak email' atau 'email tracking' dan ternampaklah salah seorang blogger yang datang singgah baca serta tinggalkan komen di ruangan artikel tersebut. Jadi masa itu terus balas singgah blog beliau dan kebetulan beliau pertama kali menganjurkan satu segmen yang sedang berlangsung sehingga 18 Mei 2017 (esok dah...hahaha). Memang nak join awal tetapi kekeringan idea untuk buat artikel. Nak tahu selanjutnya,  anda sendiri boleh jengah blog beliau. 

Ketika dalam singgah di blog beliau, wahh! sungguh hebat beliau dengan penulisan artikel dalam versi bahasa Inggeris. Fully English okay! Salute to Bro Amer Ridzuan! MYiDEAKiNi manalah pandai sangat dalam penulisan bahasa Inggeris ni, broken boleh lah kot..Hehehe. Ok! So next to segmen a story about THE MOST AMAZING THING THAT HAS HAPPENED IN MY LIFE. Kenapa MYiDEAKiNi katakan The Power of Blog! Begini ceritanya....

Mulanya MYiDEAKiNi mengenali dunia blog pada tahun 2010 dan ketika itu mengenali seorang otai online marketer yang tahu dengan sistem blog percuma mahupun berbayar seperti blogger dan self-hosted wordpress. Ketika itu dengan zero knowledge dan sangat berminat serta ingin tahu cara mengendalikan blog ketika itu. Dan alhamdulillah dengan ilmu yang di pelajari di terapkan dalam bisnes servis online sehingga ke peringkat beginner. Maknanya MYiDEAKiNi tahu dengan tetapan blogspot, self-hosted wordpress dan pembikinan landingpage untuk bisnes online.

Hari makin hari, bulan makin bulan dan tahun makin tahun, alhamdulillah akhirnya kesemua ilmu yang ada di terapkan terus dalam blog bisnes dimana MYiDEAKiNi:
  • Boleh kendalikan sistem paparan blogspot percuma dengan domain berbayar
  • Boleh merekabentuk landingpage dengan menggunakan self-hosted domain & hosting serta menggunakan perisian Adobe dreamweaver.
  • Boleh kendalikan sistem email dengan mengunakan domain
  • Tahu menggunakan kod html untuk di terapkan dalam blog MYiDEAKiNi dan bisnes
Apa kena mengena pula dengan perkataan The Power of Blog? Nak di jadikan ceritalah, dengan blog bisnes itulah MYiDEAKiNi dan rakan kongsi bisnes pernah di temubual oleh wartawan RTM dalam segmen Biz Malaysia. Hasil info yang mereka perolehi adalah dari blog bisnes HOTEL KUCING & SPA KINRARA, ZUL & AZIZI BOARDING PETS. Di blog bisnes itulah, buat kali pertama MYiDEAKiNi muncul di kaca TV dalam segmen Biz Malaysia. Anda sendiri boleh tengok video yang sempat MYiDEAKiNi rakam dan simpan untuk personal rekod.

Sedutan Video dalam Segmen Biz Malaysia, RTM

Dengan bersumberkan ilmu dan blog serta semangat, MYiDEAKiNi terus berblogging untuk bisnes dan blog MYiDEAKiNi untuk kongsikan tips dan tutorial dengan sistem online PERCUMA yang ada. Anda sendiri boleh cari apa sahaja maklumat yang ada dikongsikan oleh MYiDEAKiNi. Dan selepas itu, tanpa henti dan jemu dengan dunia blog, alhamdulillah sekali lagi MYiDEAKiNi di temuramah oleh wartawan dari Al-Hijrah dalam Segmen Assalamualaikum. Sempat juga ketika itu rakan-rakan dari facebook merakamkan video tersebut. Boleh tengok video ni lagi yer...

Sedutan Video dalam Segmen Assalamualaikum, Al-Hijrah

**Nota penting: untuk melayari video, anda perlu kemaskini Adobe Flash Player terlebih dahulu. Harap maklong...

Sebelumnya di temuramah oleh wartawan Al-Hijrah ketika itu, MYiDEAKiNi juga di temuramah oleh beberapa editor oleh Berita Harian pada Oktober 2010 , Harian Metro pada April 2015 Majalah Haimeow pada Ogos 2015, Utusan Malaysia pada Oktober 2015 . MYiDEAKiNi kongsikan beberapa artikel yang telah di digital untuk tatapan anda.

Artikel Kerjaya Skor Berita Harian
Artikel Kerjaya Skor Berita Harian

Artikel Rencana Harian Metro
Artikel Rencana Harian Metro

Artikel Sembang Kucing Haimeow
Artikel Sembang Kucing Haimeow

Artikel Mode Utusan Malaysia
Artikel Mode Utusan Malaysia

Inilah yang MYiDEAKiNI katakan "The Power of Blog". Tidak sia-sia dengan ilmu yang dipelajari selama ini buta pertama kali dalam seumur hidup di temu bual oleh wartawan dari majalah, suratkhabar dan media elektronik seperti RTM, AlHijrah dan TV9. Dan pada masa yang sama dapat mempertingkatkan trafik bisnes. Yang lebih penting, MYiDEAKiNi tidak pernah keluarkan satu sen pun dari poket ketika itu dan semuanya itu adalah PERCUMA! Sebab itulah MYiDEAKiNi boelh katakan ianya adalah THE MOST AMAZING THING THAT HAS HAPPENED IN MY LIFE

Cuma sejak kebelakangan ini, MYiDEAKiNi sudah kurangkan dengan aktiviti blog dengan alasan:
  • Masa yang tersangat terhad
  • kekeringan sumber idea
  • Mood
Akhir kata dan nasihat MYiDEAKiNi untuk anda, sumber rezeki datangnya dalam pelbagai cara dan anda perlu manfaat seadanya. Gunalah akal, asah skil anda dalam penerapan dunia penulisan seperti blog. Anda mampu mengubahnya! Tanpa usaha anda tidak akan kemana-mana. Usaha Tangga Kejayaan! Setakat ini sajalah cerita tentang THE MOST AMAZING THING THAT HAS HAPPENED IN MY LIFE untuk anda

COMMENTS

BLOGGER: 2
Loading...
[IKLAN] Pendapatan Lumayan, Ingin Menyertainya?, Sila klik banner!

Cerdik Pintar    Rahsia Penulis    Bisnes Air Balang    Bisnes Aiskrim    Bisnes Bakeri    Bisnes Burger    Nak Kurus?   
Name

2012,1,adsense,5,advertising,2,adwords,2,affiliate,3,agreed value,1,akmaomar,1,anime,1,aplikasi,2,application,2,applikasi,1,artikel minyak herba asmak,1,artis,1,asian wave 2012,2,autocad,2,award,1,bad requsted error 400,1,balik kampung,1,bank mandiri,1,bedil buluh,1,belajar buat blog,2,berita minggu,1,berjaya sompo insurances,1,bersawang,1,bertuah,2,bisnes aiskrim,1,Bitcoin,5,blockchain,1,blog,18,blog review,16,blogger,34,bloggers,31,bloglist,9,blogspot,21,blogspot. facebook,3,blogwalking segmen,43,blogwalking. segmen,3,bola,1,booster,1,boruto,2,boruto uzumaki,1,bowling bloggers,1,browser,1,buat duit,6,bujang,1,bw,1,caplong,1,car insurances,1,car value,1,cat lover,1,cbox,1,cepat,1,china glory 1,1,china glory ii,1,chit chat,1,clash of clan,1,clashcon,1,coc,1,contents,2,contest,10,contest review lynk.my 2015,11,converter,1,crypto currency,1,cryptocurrency,2,cuba teka,1,cukai,1,currency,1,daftar,1,dari dapur kedapur,1,datakl,1,device,1,diesel,1,diet,1,digi postpaid,1,digital money,2,direktori,1,doa,7,doktor,1,domain,2,dot com,1,download,3,drawing,1,duit percuma,1,duit tabung,2,ekzema,1,email,3,email tracking,1,event,1,expired,1,extensions,1,ezbuy business,1,ezbuy Prime,1,faceboko,1,facebook,10,family,1,Fast Charging,1,faucet,1,favicon,1,filem india,1,filem seram,1,follow up,1,follower,4,followers,6,forum,1,freefaucet,1,fungsi,1,G+,2,gadget,4,games,1,gaya gangnam,1,gempar,1,giveaway,20,glitterati,1,google,12,google calendar,1,google error,1,google plus,3,google trend,1,google+,1,google+ G+,1,googles,2,goole,1,gst,1,hadiah bertuah,2,halal,1,handsome,1,happy birthday,1,Hari raya Haji,2,hari wilayah,2,hashtag,1,hati bersih,1,hiburan,1,honda dash 125,1,hosting,1,hotfm,1,icon,1,iklan,7,iklan berbayar,1,iLancee,1,ilmiah,2,impian,1,income,2,info,81,info kesihatan,4,info panas,11,informasi,13,instagram,1,insurans,1,interface,1,internet,10,investment,1,istimewa,1,jalan-jalan,2,jana pendapatan,4,javascript,1,jobdirumah,2,jumaat,5,jumaat penghulu hari,1,kalkulator,1,kartun,1,keagamaan,1,kemaskini,1,kena tipu,1,keputusan,3,keputusan pemilihan,3,kerja dari rumah,2,klinik,1,knolix,1,kod html,1,komen,1,kongsi,1,kontest blog,4,korea,1,kuruskan badan,1,label,1,lagu,2,lawak,1,linkwithin,1,lirik,2,live coc,1,long url,1,lukisan kerja,1,lynk.my,5,maal hijrah,2,madu dan cuka epal,1,makanan tak sedap,1,maklumat,2,manual Fund4Life,1,market value,1,marketer,1,masak,1,mata terbeliak,1,matawang,1,matawang digital,1,maxis,1,media sosial,1,mega,1,menu,1,merdeka,1,mesej,1,metatag,1,minyak,2,minyak asmak,1,minyak herba asmak,1,minyak naik lagi,1,motivasi diri,6,movie,1,mozilla firefox,2,msn,1,muat turun,1,muatturun,1,mudah,2,muhasabbah diri,2,multi 5USB,1,myideakini,6,MYideakini bantah 200%,1,myspace,2,naruto shippudeen,2,nasihat,1,nasyid,1,network,1,networking,2,new face,1,new interface,1,niat,1,november-disember,1,nrelate,1,nuffnang,7,nutri xpress snek bar,1,offline google,1,on air,1,online,5,online money,1,pakej digi,2,pakej website,1,palestine,1,panas,1,pandangan mata,1,panduan,1,panel,1,paparan,1,part time income,3,patriotik. malaysia,1,pay per click,1,payment,1,pelaburan,1,pelanduk dua serupa,1,penawar asma,1,pengajaran,1,pengangkutan awam,1,pengangkutan persendirian,1,pengecas,1,penghargaan,2,pengumuman,1,penyakit kulit,1,people,1,peperiksaan,1,percuma,2,perkhidmatan,1,permainan tradisi,1,petrol,1,petron,1,petronas,1,piala pingat malaysia 2012,1,politik,1,portable storage,1,power center,1,Prime membership,1,produk,2,produk review,2,profil photo,1,program berbuka puasa dan majlis amal jariah,1,program ilmu,1,program realiti,3,program sihat,1,promosi,4,psoriasis,1,puasa,1,publisher,1,quacker oat meal,1,Rabu tanpa perkataan,5,rahsia,1,rangkaian,1,ransomware,1,rekod,2,renungan,1,review,6,review filem,1,rezeki,2,ron 95,1,ron97,1,sahabat,1,Salam AidilAdha,1,sambutan,1,says dot com,1,search engine optimization,1,search engine rank pages,1,sedih,1,segmen,21,sejarah,1,seks melampau,1,selamat hari raya aidil adha,1,Selamat Ulang Tahun,2,sembang sembang,2,SEO,8,SERP,2,servis,2,sharing,2,shell,1,sijil online,1,simpanan,1,siput,1,Sirah Nabi,1,sistem,2,slow,1,snail,1,sneeit spot,1,snek diet,1,software,1,solat,1,spam komen,1,speed,1,SPM,1,STPM,1,stress,1,sukan,1,sunat,1,suriafm,1,suul khotimah,1,sweden 1 star,1,sweden 2 star,1,syurga,1,tagged,2,tagline,1,tahniah,2,tahun baru islam,2,takdir,1,tarawikh,1,tazkirah,39,tazkirah Jumaat,13,teamviewer,1,teknik pemasaran,2,teknikal,3,teknologi,9,telefon pintar,1,telekom,1,tema,1,template,2,tension,1,tersurat dan tersirat,1,tifoid,1,tips,14,tips kesihatan,2,tools,1,tournament bowling,2,tournament coc,1,trading,3,tradisi,1,tradisional,1,trafik,1,tutorial,46,twin,1,twitter,2,ucapan,9,undi,1,unifi,1,unlimited internet,1,update,1,upload,1,url link,1,url shortener,1,uzumaki naruto,1,video,2,viral,3,virus,1,vote,1,wajah baru,1,wallet,1,wang digital,2,wang kripto,1,wanna cry,1,widgets,3,wild card,1,wordless wednesday,68,Wordless Wednesday #35,1,Wordless Wednesday #37,1,wordpress,4,ww,2,yahoo,1,yamaha ss 110,1,youtube,8,zikrullah,2,zukrullah,1,
ltr
item
MYiDEAKiNi Dot Com: THE AMERZING BLOGSLIST: The Power Of Blog!
THE AMERZING BLOGSLIST: The Power Of Blog!
THE AMERZING BLOGSLIST: The Power Of Blog!
https://1.bp.blogspot.com/-guaqiaIgni4/WRwOm49Ju4I/AAAAAAAANBA/f5Y9DSPv7TgNI_nvSPunk48-cHyCYuSkQCLcB/s320/banner%2Bthe%2Bamerzing%2Bbloglist.png
https://1.bp.blogspot.com/-guaqiaIgni4/WRwOm49Ju4I/AAAAAAAANBA/f5Y9DSPv7TgNI_nvSPunk48-cHyCYuSkQCLcB/s72-c/banner%2Bthe%2Bamerzing%2Bbloglist.png
MYiDEAKiNi Dot Com
http://www.myideakini.com/2017/05/the-amerzing-blogslist-power-of-blog.html
http://www.myideakini.com/
http://www.myideakini.com/
http://www.myideakini.com/2017/05/the-amerzing-blogslist-power-of-blog.html
true
6287414355341171900
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy