Cara Nak Bina Blog Percuma?

ٱلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ ٱللَّٰهِ وَبَرَكَاتُهُ

MYiDEAKiNi Dot Com.
Ya Allah turunkanlah hukumanMu atas kaum Yahudi yang telah melakukan kezaliman dengan membunuh saudara-saudara kami kaum muslimin di Palestin.

Amin Ya Rabb

Aset Kripto Bukan Bersifat Simpanan Sementara

Aset Kripto Bukan Bersifat Simpanan Sementara | Melombong (mining), Berniaga di Exchange dan Faucet (percuma)

Aset Kripto Bukan Bersifat Simpanan SementaraAssalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam sejahtera.  Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang. Segala pujian hanya Allah dan sebelum memulakan bicara artikel yang lebih panjang, marilah sama-sama kita membaca Ummul kitab Surah Al-Fatihah. 

Dan jangan dilupakan juga dengan bersalawat keatas Nabi junjungan kita Muhammad S.A.W. Allahumma salli `ala sayyidina muhammadin wa`ala ali sayyidina muhammad. Maksudnya: Ya Allah, berilah selawat kepada Muhammad S.A.W dan keluarga Muhammad S.A.W.

Aset Kripto Bukan Bersifat Simpanan Sementara

Banyak juga pengalaman pahit dan manis dengan penyimpanan aset kripto ini. Jika tiada ilmu, sudah pasti ada yang kecundang kelurah dalam menyertai pelaburan skim cepat kaya seperti perlombongan (mining) dan berniaga matawang kripto (trading) yang menjanjikan keuntungan berlipat kali ganda. Anda perlulah berhati-hati dengan skim yang dijanjikan ini. 

Sebenarnya aset kripto ini boleh didapati dengan 3 cara iaitu:
 • Melombong (mining)- Menggunakan Hardware atau laman web mining
 • Berniaga di Exchange yang dipercayai (trading)
 • Faucet (percuma)- laman web yang menawarkan kripto percuma seperti Bitcoin dan sebagainya

Melombong (mining)- Menggunakan Hardware atau laman web mining (dipercayai)

aset kripto
Sepertimana yang MYiDEAKiNi tahu, dengan teknik melombong adalah salah satu cara untuk mendapatkan kripto seperti bitcoin dengan percuma sama ada menggunakan hardware atau laman web yang tersedia (dipercayai). Jika sekiranya anda memilih teknik hardware bagi melombong bitcoin khususnya, anda memerlukan ruang, suhu dan juga sumber tenaga elektrik yang mencukupi. Kebiasaannya menggunakan teknik hardware ini memerlukan sumber tenaga elektrik yang banyak dan ini akan memerlukan kos yang begitu tinggi berbanding menggunakan laman web mining yang tersedia (dipercayai).

Oleh itu, jadilah pengguna aset kripto yang bijak dalam membuat pilihan bagi mengurangkan kos dan memberikan keuntungan pada diri. Dengan pengalaman yang ada, MYiDEAKiNi sendiri membuat pilihan untuk menggunakan teknik laman web mining yang tersedia (dipercayai). 

aset kripto
Infografik disebelah ini adalah teknik yang digunakan untuk melombong nilai bitcoin setakat ini. Jadi MYiDEAKiNi akan terangkan lebih terperinci lagi. Teruskan membaca artikel ini sehingga habis. Untuk menyertainya secara percuma, anda bolehlah mendaftar di sini Mining Bitcoin di CryptoTab. Fahami terlebih dahulu sistem dashboard dan fungsinya.
 1. Ini adalah ruang kelajuan bergantung kepada jenis perisian komputer yang digunakan dalam sistem komputer anda. Makin tinggi kelajuan perisian processor yang digunakan, makin tinggilah hashrate dihasilkan.
 2. Selain bergantung kepada perisian processor komputer anda, rangkaian juga adalah satu faktor yang menyumbangkan kelajuan hashrate. Makin tinggi rangkaian dibawah anda yang aktif mining, makin tinggilah hashrate dihasilkan.
 3. Ini adalah gambaran jumlah nilai bitcoin yang dihasilkan bergantung kepada kelajuan dan juga rangkaian dibawah anda.
 4. Jumlah nilai bitcoin yang dihasilkan adalah bergantung kepada harga semasa bitcoin.
 5. Nilai semasa harga bitcoin anda bergantung jumlah yang dihasilkan. Makin tinggi hasilnya, makin banyaklah nilai yang anda akan dapat
 6. Jumlah yang dihasilkan atas perisian komputer anda setakat ini.
 7. Jumlah yang disumbangkan oleh rangkaian dibawah anda yang aktif dalam sistem mining ini.
 8. Jumlah kesemua yang dihasilkan setakat ini termasuk hasil yang dikeluarkan (withdraw) sebelum ini.

Berniaga di Exchange yang dipercayai (trading)

aset kripto
Konsep trading adalah mudah dimana "Buy Low, Sell High". Bermaksudnya disini jika sesuatu nilai kripto yang disimpan dan dibeli ketika harganya sangat murah. Dan pada ketika itu harga nilai kripto itu melambung sangat tinggi, maka anda boleh menjualnya dengan harga yang tinggi dan semasa untuk mendapat keuntungan berlipa kali ganda. 

Sebagai contohnya, Kripto yang dipilih adalah Ripple atau XRP.
Harga Beli= RM0.50 seunit dengan jumlah RM1000.00, jadi jumlah aset yang anda dapat adalah 2000XRP. Harga Jual= RM4.50 seunit, dengan jumlah 2000XRP yang anda simpan ketika itu, dijual dengan harga RM4.50 seunit. Jadi keuntungan yang anda dapat adalah 2000XRP x RM4.50= RM9000.00 dengan bermodalkan RM1000.00. Harga beli dan jual adalah bergantung kepada harga semasa terkini. Anda boleh merujuk harga semasa kripto di Coinmarketcap.com

Berikut adalah senarai Exchange yang anda boleh diketahui dan berurusan jualbeli kripto.

aset kripto
Faucet (Percuma)- Laman web menawarkan kripto percuma seperti bitcoin dan sebagainya

Sebelum kripto dikenali ramai dan bernilai, asalnya laman web ini disediakan adalah hasil ganjaran untuk sesuatu permainan dalam talian. Dahulunya terdapat banyak laman web yang menawarkan ganjaran kripto percuma kepada mereka yang berusaha untuk memiliki dan menyimpan. Antara faucet yang menawarkan kripto percuma ketika itu adalah seperti berikut:
Bagi anda yang masih baru dengan dunia kripto, anda boleh mulakan dengan teknik ini cuma mungkin mengambil masa yang lama dan perlu kesabaran yang tinggi. MYiDEAKiNi telah melalui zaman ini ketika dulu dan masih lagi mencari mana-mana faucet yang menawarkan ganjaran yang lumayan nilai bitcoin secara percuma.

Artikel ini mungkin permulaan untuk MYiDEAKiNi dikongsikan bersama dan banyak lagi info-info berkaitan dengan dunia kripto yang perlu tahu. In shaa Allah artikel selanjutnya MYiDEAKiNi akan cuba kongsikan penggunaan wallet kripto (dompet kripto) yang dipercayai dan selamat.

Bagi anda yang berminat untuk ingin tahu dengan kripto, anda dijemput untuk menyertai whatsApp group. Didalam group ini, jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau kemusykilan, boleh bertanya dengan lebih lanjut. In Shaa Allah pasti ada yang sudi menjawabnya pertanyaan anda.


Aset Kripto Bukan Bersifat Simpanan Sementara

KOMEN ANDA!

BLOGGER
[IKLAN] Pendapatan Lumayan, Ingin Menyertainya?, Sila klik banner!

Cerdik Pintar    Rahsia Penulis    Bisnes Air Balang    Bisnes Aiskrim    Bisnes Bakeri    Bisnes Burger    Nak Kurus?   
Nur Khairul Azizi Mohamad- Penulis Blogger MYiDEAKiNi Dot Com
Nur Khairul Azizi Mohamad adalah merupakan seorang penulis blogger sambilan. Bergiat dalam penulisan blog pada bulan Oktober 2009. Lahir pada tahun 1978 di Melaka dan dibesarkan di Terengganu. Mempunyai segulung Diploma Senibina dan telah menuntut di Universiti Teknologi Mara di Fakulti Senibina Perancangan dan Ukur (FSPU). Pengambilan pelajar pada tahun 1996 - 2001. Mempunyai skil dalam bidang tanaman, tukangan, Jahitan, Masakan & juga teknologi komputer.
Name

2012,1,adsense,6,advertising,2,adwords,2,affiliate,4,agreed value,1,akmaomar,1,android,1,anime,1,aplikasi,4,application,2,applikasi,1,artikel minyak herba asmak,1,artis,1,asian wave 2012,2,autocad,2,awal muharam,1,award,1,bad requsted error 400,1,balik kampung,1,bank mandiri,1,bedil buluh,1,belajar buat blog,2,berita minggu,1,berjaya sompo insurances,1,bersawang,2,bertuah,2,bisnes aiskrim,1,Bitcoin,5,blockchain,1,blog,20,blog review,18,blogger,37,bloggers,33,bloglist,10,blogspot,21,blogspot. facebook,3,blogwalking segmen,44,blogwalking. segmen,3,bola,1,booster,1,boruto,2,boruto uzumaki,1,bowling bloggers,1,browser,1,buat duit,7,bujang,1,bw,1,cabaran menulis,31,caplong,1,car insurances,1,car value,1,cat lover,1,cbox,1,celcom,1,cepat,1,chatango,1,china glory 1,1,china glory ii,1,chit chat,2,clash of clan,1,clashcon,1,coc,1,contents,2,contest,10,contest review lynk.my 2015,11,converter,1,cryptocurrency,2,cuba teka,1,cukai,1,currency,1,cuti-cuti,1,daftar,2,dari dapur kedapur,1,datakl,1,device,1,diesel,1,diet,1,digi postpaid,1,digital money,2,direktori,1,diskaun,1,diy mini kebun,1,doa,7,doktor,1,domain,2,dot com,1,download,3,drawing,1,duit tabung,2,ebay,1,ekzema,1,email,3,email tracking,1,event,1,expired,1,export mudah,1,extensions,1,ezbuy business,1,ezbuy Prime,1,faceboko,1,facebook,10,family,1,Fast Charging,1,favicon,1,filem india,1,filem seram,1,flash drive,1,follow up,1,follower,4,followers,6,forum,1,fungsi,1,G+,2,gadget,4,games,1,gaya gangnam,1,gempar,1,giveaway,21,glitterati,1,google,12,google adsense,2,google calendar,1,google error,1,google plus,3,google trend,1,google+,1,google+ G+,1,googles,2,goole,1,gst,1,hadiah bertuah,2,halal,1,handsome,1,happy birthday,1,hard disk drive,1,Hari raya Haji,2,hari wilayah,2,hashtag,1,hati bersih,1,hdd,1,hiburan,1,honda dash 125,1,hosting,1,hotfm,1,icon,1,iklan,7,iklan berbayar,1,iLancee,1,ilmiah,2,imej,1,imgboot,1,imgur,1,impian,1,income,3,info,88,info kesihatan,7,info panas,11,infografik,1,informasi,15,instagram,1,insurans,1,interface,1,internet,10,investment,1,istimewa,1,jalan-jalan,2,jana pendapatan,5,javascript,1,jobdirumah,2,jumaat,5,jumaat penghulu hari,1,kalkulator,1,kartun,1,keagamaan,1,kemaskini,1,kena tipu,1,keputusan,3,keputusan pemilihan,3,kerja dari rumah,2,klinik,1,knolix,1,kod html,1,komen,1,kongsi,1,kontest blog,4,korea,1,kuruskan badan,1,label,1,lagu,2,lagu trend,1,lawak,1,lazada,1,linkwithin,1,lirik,2,live coc,1,log in,1,lombong,1,long url,1,lukisan kerja,1,lynk.my,5,maal hijrah,2,madu dan cuka epal,1,mae,1,makanan tak sedap,1,maklumat,2,market value,1,marketer,1,masak,1,mata terbeliak,1,matawang,1,matawang digital,1,maxis,2,maybank,1,media sosial,1,mega,1,menu,1,merdeka,1,mesej,1,metatag,1,mining,1,minyak,2,minyak asmak,1,minyak herba asmak,1,minyak naik lagi,1,motivasi diri,6,movie,1,mozilla firefox,2,msn,1,muat turun,1,muatturun,1,mudah,2,muhasabbah diri,2,multi 5USB,1,my google business,1,myideakini,6,MYideakini bantah 200%,1,myspace,2,naruto shippudeen,2,nasihat,1,nasyid,1,network,1,networking,2,new face,1,new interface,1,niat,1,november-disember,1,nrelate,1,nuffnang,7,nutri xpress snek bar,1,offer,1,offline google,1,on air,1,online,5,online money,1,p1wimax,1,pakej digi,2,pakej website,1,palestine,2,panas,1,pandangan mata,1,panduan,8,panel,1,paparan,1,part time income,4,patriotik. malaysia,1,pay per click,1,payment,1,pelaburan,1,pelanduk dua serupa,1,pelawat,1,penawar asma,1,pengajaran,1,pengangkutan awam,1,pengangkutan persendirian,1,pengecas,1,penghargaan,2,pengumuman,1,penstoran,1,penyakit kulit,1,people,1,peperiksaan,1,percuma,2,perkhidmatan,1,permainan tradisi,1,petrol,1,petron,1,petronas,1,petua,1,piala pingat malaysia 2012,1,pinned post artikel,1,politik,1,portable storage,1,power center,1,prepaid,1,Prime membership,1,produk,2,produk review,3,profil photo,1,program berbuka puasa dan majlis amal jariah,1,program ilmu,1,program realiti,3,program sihat,1,promosi,4,psoriasis,1,puasa,1,publisher,1,quacker oat meal,1,Rabu tanpa perkataan,5,rahsia,1,rangkaian,1,ransomware,1,rekod,2,renungan,1,resepi,3,review,9,review filem,1,rezeki,2,ron 95,1,ron97,1,sahabat,1,saham,1,Salam AidilAdha,1,sambutan,1,says dot com,1,search engine optimization,1,search engine rank pages,1,sedih,1,segmen,26,sejarah,1,seks melampau,1,selamat hari raya aidil adha,1,Selamat Ulang Tahun,2,sembang sembang,2,SEO,8,SERP,2,servis,2,sharing,10,shell,1,sijil online,1,simpanan,1,siput,1,Sirah Nabi,1,sistem,2,slow,1,snail,1,sneeit spot,1,snek diet,1,software,1,solat,1,spam komen,1,speed,1,SPM,1,ssd,1,state disk drive,1,STPM,1,stress,1,sukan,1,sunat,1,suriafm,1,suul khotimah,1,sweden 1 star,1,sweden 2 star,1,syurga,1,tagged,2,tagline,1,tahniah,2,tahun baru 2024,1,tahun baru islam,2,takdir,1,takzirah jumaat,1,tanpa artikel,1,tarawikh,1,tazkirah,40,tazkirah Jumaat,17,teamviewer,1,teknik pemasaran,2,teknikal,3,teknologi,10,telefon pintar,1,telekom,1,tema,1,template,2,tension,1,tergantung sepi,1,tersurat dan tersirat,1,tifoid,1,tips,17,tips kesihatan,3,Tone wow,2,tools,1,tournament bowling,2,tournament coc,1,trading,5,tradisi,1,tradisional,1,trafik,1,trending,2,tuntut,1,tutorial,56,twin,1,twitter,2,ucapan,10,undi,1,unifi,2,unlimited internet,1,update,1,upload,1,url link,1,url shortener,1,uzumaki naruto,1,video,2,viral,5,virus,1,vote,1,wajah baru,1,wallet,2,wang digital,3,wang kripto,1,wanna cry,1,webe,1,WhatsApp,1,widgets,3,wild card,1,wordless wednesday,75,Wordless Wednesday #35,1,Wordless Wednesday #37,1,wordpress,4,ww,2,yahoo,1,yamaha ss 110,1,youtube,9,zikrullah,2,zukrullah,1,
ltr
item
Blog MYiDEAKiNi Dot Com: Aset Kripto Bukan Bersifat Simpanan Sementara
Aset Kripto Bukan Bersifat Simpanan Sementara
Aset Kripto Bukan Bersifat Simpanan Sementara | Melombong (mining), Berniaga di Exchange dan Faucet (percuma)
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTbDKK3RXTJoZqqcgmD_PynayxOxBI4BpEaI0TsLDlBhyphenhyphenOmqzn4giKT6MVsQ5hjJ96Fk30CqW81KrOIJVd52Z9xG7zEidT_u1eGp4rHV0qO0oCLJkAEtZ-RiFZ5PRewj0w32rUpdILo9c/w200-h133/bitcoinmining.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTbDKK3RXTJoZqqcgmD_PynayxOxBI4BpEaI0TsLDlBhyphenhyphenOmqzn4giKT6MVsQ5hjJ96Fk30CqW81KrOIJVd52Z9xG7zEidT_u1eGp4rHV0qO0oCLJkAEtZ-RiFZ5PRewj0w32rUpdILo9c/s72-w200-c-h133/bitcoinmining.jpg
Blog MYiDEAKiNi Dot Com
https://www.myideakini.com/2021/09/aset-kripto-bukan-bersifat-simpanan-sementara.html
https://www.myideakini.com/
https://www.myideakini.com/
https://www.myideakini.com/2021/09/aset-kripto-bukan-bersifat-simpanan-sementara.html
true
6287414355341171900
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Baca Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All ARTIKEL PAUTAN LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Isi Kandungan Artikel