Cara Nak Bina Blog Percuma?

Selamat Datang Ke laman blog
MYiDEAKiNi Dot Com.
Jom support & rajin klik iklan yang tersiar dalam blog ini.
MYiDEAKiNi doakan semoga anda di murahkan rezeki berpanjangan, dilanjutkan usia dan dipermudahkan segala urusan seharian. Amin

 

 

 

Wallet Xapo, Bitcoin Boleh Dicairkan Dalam MYR

Wallet Xapo, Bitcoin Boleh Dicairkan Dalam MYR. MYiDEAKiNi adalah pengguna wallet xapo kerana ianya sangat mudah dalam pengurusannya dan masa yang sama anda juga boleh jual dan beli nilai BTC pair nilai mata wang sama ada USD, EURO, GBP (Pound Sterling) dan lain-lain lagi.

Wallet Xapo, Bitcoin Boleh Dicairkan Dalam MYR | Agaknya sudah lama MYiDEAKiNi tidak berkeudara di atas talian dengan perkongsian artikel-artikel yang memberi manfaat bersama-sama. Alhamdulillah, syukur masih diberi nafas untuk MYiDEAKiNi ingin menerangkan lebih terperinci dengan penggunaan wallet xapo sehinggalah boleh di cairkan dalam nilai MYR terus ke akaun bank anda. Sejujurnya, MYiDEAKiNi adalah pengguna wallet xapo kerana ianya sangat mudah dalam pengurusannya dan masa yang sama anda juga boleh jual dan beli nilai BTC pair nilai mata wang sama ada USD, EURO, GBP (Pound Sterling) dan lain-lain lagi.

Di dalam artikel sebelum ini yang bertajuk 10 Perkara Penting Anda Perlu Tahu Bitcoin, MYiDEAKiNi telah terangkan secara menyeluruh tentang Bitcoin. Dengan sedikit penerangan ini, dan dengan ini mudahlah anda mengenal apa itu bitcoin. Mudah-mudahan info tersebut memberi manfaat sebaik dan selebihnya anda sendiri yang perlu mencari nilai bitcoin ini.

Bagaimana Bitcoin boleh dicairkan dalam MYR?

bitcoin boleh dicairkanBitcoin boleh dicairkan dalam MYR, pasti ada caranya, yang penting ilmu mesti perlu ada. Menuntutlah ilmu sehingga ke negara China sekalipun. Betul tak? MYiDEAKiNi akan terangkan satu persatu setiap fungsi yang ada dalam aplikasi xapo untuk di jadikan sebagai rujukan masa akan datang. Dan sama sekali boleh dijadikan memori digital dalam bentuk artikel. Bagi anda yang masih belum mempunyai wallet digital bitcoin, MYiDEAKiNi syorkan pilihlah aplikasi wallet xapo dan anda boleh daftar di https://bit.ly/wallet_xapo. Cara untuk memahami dengan lebih mudah, anda boleh juga baca artikel di Xapo, e-wallet Bitcoin Dipercayai Ramai Pengguna. Di dalam artikel tersebut, MYiDEAKiNi telahpun terangkan dengan serba ringkas dan mudah, kenapa perlunya pengesahan melalui dokumen penting seperti salinan ID atau lesen dan juga salinan penyata bank dengan tujuan alamat yang didaftarkan sama dengan penyata bank. Selain itu, tujuannya adalah keselamatan untuk mengelakkan segala penipuan dari scammer yang berleluasa secara meluas di internet. Sebagai contohnya, jika anda ingin membuka akaun bank terpiliha, apakah dokumen penting yang perlu di kemukakan semasa membuka akaun? Pasti pihak bank akan meminta salinan Kad Pengenalan untuk pengesahan, bukan? Begitulah juga dengan akaun Xapo.

Dashboard Aplikasi Xapo, Bitcoin Boleh dicairkan dalam MYR

bitcoin boleh dicairkanSemasa anda ingin melihat akaun xapo, sudah pastinya akan terpapar harga semasa terkini di skrin dashboard xapo. Ianya memudahkan anda untuk membuat urusan jual dan beli ketika harga naik dan turun. Mengikut teori MYiDEAKiNi sendiri, anda boleh membuat keuntungan di xapo sama ada keuntungan atas USD (nilai matawang) mahupun keuntungan atas Bitcoin (nilai wang kripto). Tiada istilah rugi kecuali tanpa ilmu. Teori ini selalu di praktikkan dalam urusan jual dan beli BTC (bitcoin). "Sell high, Buy Low". Berikut adalah tutorial mudah pengeluaran dari pocket BTC atau USD mahupun MYR (Ringgit Malaysia) cairkan dalam akaun bank anda.

Langkah 1: Pilih pocket BTC atau USD mahupun MYR anda. Nasihat MYiDEAKiNi, anda perlulah mencairkan terlebih dahulu nilai BTC ke pocket MYR melalui proses transfer dan pilih pocket. Pastikan harga nilai Bitcoin ketika itu sedang naik dan disitulah keuntungan anda. Jual ketika harga Bitcoin mahal dan sebaliknya, mungkin anda merasai kerugian ketika menjual bitcoin ketika harga jatuh atau murah. Setelah anda berjaya membuat pemindahan pocket bitcoin ke MYR (Ringgit Malaysia), seterusnya anda perlu ikut langkah seterusnya.

bitcoin boleh dicairkanLangkah 2: Digambaran 2 ini, anda perlulah memilih destinasi "Bank Account" untuk membuat pengeluaran nilai pocket ke akaun bank. Diruangan dashboard ini, sistem xapo akan memerlukan butiran terperinci mengenai akaun bank dan anda perlu tahu akaun bank yang didaftarkan dicawangan serta swift dan bank kod untuk tujuan pengeluaran. Ikut langkah seterusnya yang akan MYiDEAKiNi terangkan lebih terperinci lagi.

Langkah 3-9: Diruangan langkah 3 hingga 8 ini yang MYiDEAKiNi nyatakan tadi. Jadi anda perlu berhati-hati ketika mengisi dan perlu menghubungi pihak bank untuk mendapatkan kepastian swift dan bank kod. Jika anda menggunakan MAYBANK, swiftcode adalah MBBEMYKL di no.8 dan bank kod MAYBANK cawangan Taman Tun Dr. Ismail, Kuala Lumpur adalah 14271. Di ruangan no.7, anda perlu meletakkan kod MBBE14271 dinama kod ini memerlukan 9 karektor seperti yang tertera dalam gambarajah. Kemudian anda klik "CONFIRM RECIPIENT".

bitcoin boleh dicairkanLangkah 10-17: Setelah anda mengisi kesemua butiran akaun bank dengan betul, langkah seterusnya pula adalah jumlah amaun wang yang hendak di pindahkan ke akaun bank yang di masukkan dalam sistem "Add bank account".  Di no.10 adalah menunjukkan pocket yang telahpun di nyatakan di Langkah 1, manakala no.11 pula adalah butiran akaun bank. Di no.12, adalah jumlah amaun yang anda perlukan untuk di pindahkan ke akaun bank. Manakala no.13-16 adalah butiran terperinci jumlah kesemua yang perlu anda bayar termasuk dengan bayaran proses dan pastikan amaun mencukupi. Setelah anda berpuas hati dengan jumlah yang akan di tolak dalam pocket MYR, anda perlu klik "CREATE ORDER" untuk proses seterusnya.

bitcoin boleh dicairkanLangkah 18: Ini adalah contoh sejumlah wang MYiDEAKiNi yang di pindahkan keakaun bank dan ianya akan mengambil masa 3-5 masa waktu bekerja. Jika tiada masalah dengan bank kod, berkemungkinan, wang akan di pindahkan terus ke akaun bank anda hari keesokkannya. Jika ada masalah dengan bank kod, wang yang dipindahkan akan dibatalkan dan anda perlu ikut semula langkah 1 dan seterusnya. Status akan menunjukkan "Processing" dimana pengeluaran anda dalam di proses oleh pihak pengurusan xapo.

bitcoin boleh dicairkanLangkah 19: Selepas meneliti kesemua aspek dan tiada permasalahan dengan akaun bank, swift dan bank kod, maka pemindahan wang sudahpun di proses dan sistem menunjukkan "Completed" dimana seterusnya pihak xapo akan berurusan dengan pihak ketiga yang berdaftar dengan pihak xapo memastikan proses pemindahan seterusnya terus keakaun bank anda.

bitcoin boleh dicairkan
Langkah 20: Ini adalah bukti dimana xapo adalah e-wallet bitcoin yang dipercayai ramai dan digunakan oleh seluruh negara termasuk negara Malaysia. Jadi ianya sangat memudahkan anda untuk mencairkan nilai bitcoin anda ke nilai MYR terus ke akaun bank tempatan anda. Jadi masih lagi meragui keberkesan dengan wallet xapo? Tepuk dada tanya iman... Anda yang menentukan...

Bitcoin Boleh dicairkan dalam MYR? Masih lagi ragu-ragu?

Sebenarnya, nilai bitcoin juga boleh di dapati dengan PERCUMA melalui sistem faucet. In shaa Allah, MYiDEAKiNi akan kongsikan lagi artikel selanjutnya mengenai sistem faucet yang membolehkan anda memiliki bitcoin dengan PERCUMA. Untuk mendapatkan khidmat dan nasihat percuma dari MYiDEAKiNi, anda juga boleh hubungi MYiDEAKiNi melalui sistem WhatsApp di:


Walaupun PERCUMA, anda perlu berusaha hanya dengan menggunakan telefon pintar anda. Nak tahu? Tungguuuuuu... :p

KOMEN ANDA!

BLOGGER: 7
 1. Terima kasih atas perkongsian maklumatnya.

  ReplyDelete
  Replies
  1. sama-samalah kita manfaat informasi ini yer :)

   Delete
 2. Tapi ada masalah pada swift code dimana , swift code memerlukan 9 character . Saya tak pasti jika ada kesalahan dalam transaksi saya . Cuma saya dah lengkapkan dan process completed . Tapi amount myr saya belom ada lagi di dalam akaun bank saya . Macam mana tu? Terima kasiblh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Biasanya swift code adalah bergantung kepada bank. Kena hubungi bank untuk dapatkan swiftcode. Jika menggunakan Maybank swiftcode adalah MBBEMYKL. Kalau bank selain Maybank, hubungi pihak bank dimana tuan membuka akaun bank. Terima kasih :)

   Delete
 3. Saya rasa Xapo telah menjadi Scam. Saya cuba tranfer Bitcoin ke address Luno masih tidak berjaya. Sudah berhari2 status ‘under review’ atau processing terhadap selpie verification yg diambil sepertimana yang dikehendaki Xapo

  ReplyDelete
 4. Saya punya dalam akaun xapo 1btc dah kena block.. Sedih

  ReplyDelete
 5. tak byk membantu artikel ini, penting adalah bank code yg membuatkn pengguna tercari2, selebihnya mudah shj

  ReplyDelete
Terima kasih atas komen dan pandangan yang diberikan. Sila kunjungi lagi blog MYiDEAKiNi. MYiDEAKiNi akan melawat dan komen di blog anda nanti. TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADA MASA KITA JUMPA LAGI :)

[IKLAN] Pendapatan Lumayan, Ingin Menyertainya?, Sila klik banner!

Cerdik Pintar    Rahsia Penulis    Bisnes Air Balang    Bisnes Aiskrim    Bisnes Bakeri    Bisnes Burger    Nak Kurus?   
Nur Khairul Azizi Mohamad- Penulis Blogger MYiDEAKiNi Dot Com
Nur Khairul Azizi Mohamad adalah merupakan seorang penulis blogger sambilan. Bergiat dalam penulisan blog pada bulan Oktober 2009. Lahir pada tahun 1978 di Melaka dan dibesarkan di Terengganu. Mempunyai segulung Diploma Senibina dan telah menuntut di Universiti Teknologi Mara di Fakulti Senibina Perancangan dan Ukur (FSPU). Pengambilan pelajar pada tahun 1996 - 2001. Mempunyai skil dalam bidang tanaman, tukangan, Jahitan, Masakan & juga teknologi komputer.
Name

2012,1,adsense,6,advertising,2,adwords,2,affiliate,4,agreed value,1,akmaomar,1,android,1,anime,1,aplikasi,4,application,2,applikasi,1,artikel minyak herba asmak,1,artis,1,asian wave 2012,2,autocad,2,awal muharam,1,award,1,bad requsted error 400,1,balik kampung,1,bank mandiri,1,bedil buluh,1,belajar buat blog,2,berita minggu,1,berjaya sompo insurances,1,bersawang,2,bertuah,2,bisnes aiskrim,1,Bitcoin,9,blockchain,1,blog,20,blog review,16,blogger,36,bloggers,33,bloglist,9,blogspot,21,blogspot. facebook,3,blogwalking segmen,43,blogwalking. segmen,3,bola,1,booster,1,boruto,2,boruto uzumaki,1,bowling bloggers,1,browser,1,buat duit,7,bujang,1,bw,1,caplong,1,car insurances,1,car value,1,carigali,1,carigali digital masakini,1,cat lover,1,cbox,1,celcom,1,cepat,1,chatango,1,china glory 1,1,china glory ii,1,chit chat,2,clash of clan,1,clashcon,1,coc,1,contents,2,contest,10,contest review lynk.my 2015,11,converter,1,crypto currency,1,cryptocurrency,2,cuba teka,1,cukai,1,currency,1,daftar,2,dari dapur kedapur,1,datakl,1,device,1,diesel,1,diet,1,digi postpaid,1,digital money,3,direktori,1,diskaun,1,diy mini kebun,1,doa,7,doktor,1,domain,2,dot com,1,download,3,drawing,1,duit percuma,1,duit tabung,2,e-wallet,2,ebay,1,ekzema,1,email,3,email tracking,1,event,1,expired,1,export mudah,1,extensions,1,ezbuy business,1,ezbuy Prime,1,faceboko,1,facebook,10,family,1,Fast Charging,1,faucet,1,favicon,1,filem india,1,filem seram,1,flash drive,1,follow up,1,follower,4,followers,6,forum,1,freefaucet,1,fungsi,1,G+,2,gadget,4,games,1,gaya gangnam,1,gempar,1,giveaway,20,glitterati,1,google,12,google adsense,2,google calendar,1,google error,1,google plus,3,google trend,1,google+,1,google+ G+,1,googles,2,goole,1,gst,1,hadiah bertuah,2,halal,1,handsome,1,happy birthday,1,hard disk drive,1,Hari raya Haji,2,hari wilayah,2,hashtag,1,hati bersih,1,hdd,1,hiburan,1,honda dash 125,1,hosting,1,hotfm,1,icon,1,iklan,7,iklan berbayar,1,iLancee,1,ilmiah,2,imej,1,imgboot,1,imgur,1,impian,1,income,3,info,85,info kesihatan,6,info panas,11,infografik,1,informasi,15,instagram,1,insurans,1,interface,1,internet,10,investment,1,istimewa,1,jalan-jalan,2,jana pendapatan,5,javascript,1,jobdirumah,2,jumaat,5,jumaat penghulu hari,1,kalkulator,1,kartun,1,keagamaan,1,kemaskini,1,kena tipu,1,keputusan,3,keputusan pemilihan,3,kerja dari rumah,2,klinik,1,knolix,1,kod html,1,komen,1,kongsi,1,kontest blog,4,korea,1,kuruskan badan,1,label,1,lagu,2,lawak,1,lazada,1,linkwithin,1,lirik,2,live coc,1,log in,1,lombong,1,long url,1,lukisan kerja,1,lynk.my,5,maal hijrah,2,madu dan cuka epal,1,mae,1,makanan tak sedap,1,maklumat,2,market value,1,marketer,1,masak,1,mata terbeliak,1,matawang,2,matawang digital,3,maxis,2,maybank,1,media sosial,1,mega,1,menu,1,merdeka,1,mesej,1,metatag,1,mining,2,minyak,2,minyak asmak,1,minyak herba asmak,1,minyak naik lagi,1,motivasi diri,6,movie,1,mozilla firefox,2,msn,1,muat turun,1,muatturun,1,mudah,2,muhasabbah diri,2,multi 5USB,1,my google business,1,myideakini,6,MYideakini bantah 200%,1,myspace,2,naruto shippudeen,2,nasihat,1,nasyid,1,network,1,networking,2,new face,1,new interface,1,niat,1,november-disember,1,nrelate,1,nuffnang,7,nutri xpress snek bar,1,offer,1,offline google,1,on air,1,online,5,online money,1,p1wimax,1,pakej digi,2,pakej website,1,palestine,1,panas,1,pandangan mata,1,panduan,8,panel,1,paparan,1,part time income,4,patriotik. malaysia,1,pay per click,1,payment,1,pelaburan,1,pelanduk dua serupa,1,pelawat,1,penawar asma,1,pengajaran,1,pengangkutan awam,1,pengangkutan persendirian,1,pengecas,1,penghargaan,2,pengumuman,1,penstoran,1,penyakit kulit,1,people,1,peperiksaan,1,percuma,2,perkhidmatan,1,permainan tradisi,1,petrol,1,petron,1,petronas,1,petua,1,piala pingat malaysia 2012,1,politik,1,portable storage,1,power center,1,Prime membership,1,produk,2,produk review,3,profil photo,1,program berbuka puasa dan majlis amal jariah,1,program ilmu,1,program realiti,3,program sihat,1,promosi,4,psoriasis,1,puasa,1,publisher,1,quacker oat meal,1,Rabu tanpa perkataan,5,rahsia,1,rangkaian,1,ransomware,1,rekod,2,renungan,1,resepi,2,review,6,review filem,1,rezeki,2,ron 95,1,ron97,1,sahabat,1,saham,1,Salam AidilAdha,1,sambutan,1,says dot com,1,search engine optimization,1,search engine rank pages,1,sedih,1,segmen,22,sejarah,1,seks melampau,1,selamat hari raya aidil adha,1,Selamat Ulang Tahun,2,sembang sembang,2,SEO,8,SERP,2,servis,2,sharing,7,shell,1,sijil online,1,simpanan,1,siput,1,Sirah Nabi,1,sistem,2,slow,1,snail,1,sneeit spot,1,snek diet,1,software,1,solat,1,spam komen,1,speed,1,SPM,1,ssd,1,state disk drive,1,STPM,1,stress,1,sukan,1,sunat,1,suriafm,1,suul khotimah,1,sweden 1 star,1,sweden 2 star,1,syurga,1,tagged,2,tagline,1,tahniah,2,tahun baru islam,2,takdir,1,tanpa artikel,1,tarawikh,1,tazkirah,39,tazkirah Jumaat,13,teamviewer,1,teknik pemasaran,2,teknikal,3,teknologi,10,telefon pintar,1,telekom,1,tema,1,template,2,tension,1,tergantung sepi,1,tersurat dan tersirat,1,tifoid,1,tips,17,tips kesihatan,3,tools,1,tournament bowling,2,tournament coc,1,trading,5,tradisi,1,tradisional,1,trafik,1,trending,2,tutorial,50,twin,1,twitter,2,ucapan,9,undi,1,unifi,2,unlimited internet,1,update,1,upload,1,url link,1,url shortener,1,uzumaki naruto,1,video,2,viral,5,virus,1,vote,1,wajah baru,1,wallet,3,wang digital,5,wang kripto,3,wanna cry,1,webe,1,WhatsApp,1,widgets,3,wild card,1,wordless wednesday,71,Wordless Wednesday #35,1,Wordless Wednesday #37,1,wordpress,4,ww,2,xapo,2,yahoo,1,yamaha ss 110,1,youtube,9,zikrullah,2,zukrullah,1,
ltr
item
MYiDEAKiNi | Blog Luar Biasa: Wallet Xapo, Bitcoin Boleh Dicairkan Dalam MYR
Wallet Xapo, Bitcoin Boleh Dicairkan Dalam MYR
Wallet Xapo, Bitcoin Boleh Dicairkan Dalam MYR. MYiDEAKiNi adalah pengguna wallet xapo kerana ianya sangat mudah dalam pengurusannya dan masa yang sama anda juga boleh jual dan beli nilai BTC pair nilai mata wang sama ada USD, EURO, GBP (Pound Sterling) dan lain-lain lagi.
https://2.bp.blogspot.com/-WGbzm6eIo_I/W3ppYCWs7KI/AAAAAAAAN2s/64wTfVZS8ys-lJXJ2cu6APBNCWelafTZQCLcBGAs/s200/xapo_step%2B1.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-WGbzm6eIo_I/W3ppYCWs7KI/AAAAAAAAN2s/64wTfVZS8ys-lJXJ2cu6APBNCWelafTZQCLcBGAs/s72-c/xapo_step%2B1.jpg
MYiDEAKiNi | Blog Luar Biasa
https://www.myideakini.com/2018/08/wallet-xapo-bitcoin-boleh-dicairkan.html
https://www.myideakini.com/
https://www.myideakini.com/
https://www.myideakini.com/2018/08/wallet-xapo-bitcoin-boleh-dicairkan.html
true
6287414355341171900
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Baca Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All ARTIKEL PAUTAN LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Isi Kandungan Artikel