http://www.myideakini.com/2276549.txt
Powered by Blogger.

Pokemon Go! Permainan Yang Melekakan!

Pokemon Go! Permainan Yang Melekakan!

Logo PokemonPokemon Go! Permainan Yang Melekakan! | Isu panas permainan terbaru online kian menjadi sebutan ramai masyarakat tidak kira tua, muda, lelaki mahupun perempuan yang telahpun di haramkan oleh mufti Malaysia tetapi berjaya memasuki negara Malaysia khususnya. Apakah tujuan dan matlamatnya, sudah tentu kita belum pasti lagi, bukan? Permainan online ini melibatkan data seperti gambar, lokasi koordinat yang di simpan didalam server luar negara dan pengasas yang menciptakan permainan ini sudah pastinya dari luar negara. Jadi perlulah berhati-hati dengan pengisian permainan ini.


Walaupun ianya adalah sebuah permainan online yang menyeronokkan tetapi boleh melekakan seseorang tidak seperti permainan online Clash of Clan, transformer dan lain-lain kerana pengisiannya masih lagi tidak melibatkan data koordinat lokasi anda sebenar. Kenapa Pokemon Go ini beria-ia sangat untuk memasuki negara Malaysia khususnya? Sudah pastinya 'mereka' ini ada matlamat dan tujuannya.

Secara jujurnya MYiDEAKiNi juga memuatturun permainan online ini sehingga menyebabkan sistem data sedia ada di dalam telefon pintar dan bateri semakin cepat habis. Sistem Ios atau Android menjadi semakin perlahan atau dalam erti kata 'lagging' malah akan merosakkan sistem sedia ada. Walaupun ianya nampak menyeronokkan dan melekakan seseorang, MYiDEAKiNi akur dan mengambil keputusan untuk membuang/ menghapuskan permainan online ini.

Artikel Suratkhabar TempatanAnda boleh bayangkan, permainan online telah melanda di seluruh negara di peringkat global dan salah satunya kenapa anda perlu hapuskan permainan ini sebabnya sehinggakan pokemon go ini boleh berada di atas kaabah. Betapa hinanya umat islam sehingga 'mereka' ini mempersendakan agama islam khususnya.

Anda boleh nilaikan sendiri mana yang baik dan buruknya walaupun sesetengah pihak mengatakan "alahai setekat game pokemon apalah sangat, tu ha pusat pelacuran kat Malaysia ni kenapa tak haramkan jer?" Ini adalah isu yang melibatkan agama bukannya masalah dalam negara. Kena faham tu yer!

Facebook Komen Pokemon
Salah seorang pengguna facebook juga sempat 'print screen' di telefon pintar dengan paparan yang ternyata mengandungi ayat kalimah ALLAH yang boleh menjatuhkan akidah seseorang. Mungkin banyak lagi permasalahan pengisian yang ada di dalam pemainan online Pokemon Go yang sudah pasti anda sendiri tidak tahu. Hanya tahu keseronokan dan fanatik dengan permainan yang kian canggih dan berteknologi. Semakin hari semakin pupuslah sifat-sifat Islam yang telah dididik semasa waktu kecil.

Bukannya MYiDEAKiNi untuk menghasut fikiran anda walaupun ianya sebuah permainan online yang menyeronok tetapi perlu berfikir secara terbuka supaya anda tidak terjerumus dan menjadi salah seorang umat Allah yang ingkar laranganNya. Jadi perlu anda untuk tidak memuatturun permainan online ini, tetapi fikirkanlah jika ianya seperti yang dinyatakan sehingga yang boleh menghina agama islam kita sendiri. Fikir-fikirkanlah dan renung-renungkanlah.

Artikel yang dikongsikan ini hanyalah sekadar luahan dan perasaan kesal dengan keadaan sekarang yang menghuru harakan buah fikiran anak-anak muda remaja khususnya. Ianya tidak melibatkan mana-mana pihak mahupun pihak atasan sekalipun. Katakan Tidak Untuk Pokemon Go! Apa pendapat dan komen anda dengan Pokemon Go? Tinggalkan komen yer!

COMMENTS

BLOGGER: 4
Loading...
[IKLAN] Pendapatan Lumayan, Ingin Menyertainya?, Sila klik banner!

Cerdik Pintar    Rahsia Penulis    Bisnes Air Balang    Bisnes Aiskrim    Bisnes Bakeri    Bisnes Burger    Nak Kurus?   
Name

2012,1,adsense,5,advertising,2,adwords,2,affiliate,3,agreed value,1,akmaomar,1,anime,1,aplikasi,2,application,2,applikasi,1,artikel minyak herba asmak,1,artis,1,asian wave 2012,2,autocad,2,award,1,bad requsted error 400,1,balik kampung,1,bank mandiri,1,bedil buluh,1,belajar buat blog,2,berita minggu,1,berjaya sompo insurances,1,bersawang,1,bertuah,2,bisnes aiskrim,1,Bitcoin,4,blockchain,1,blog,18,blog review,16,blogger,34,bloggers,31,bloglist,9,blogspot,21,blogspot. facebook,3,blogwalking segmen,43,blogwalking. segmen,3,bola,1,booster,1,boruto,2,boruto uzumaki,1,bowling bloggers,1,browser,1,buat duit,6,bujang,1,bw,1,caplong,1,car insurances,1,car value,1,cat lover,1,cbox,1,cepat,1,china glory 1,1,china glory ii,1,chit chat,1,clash of clan,1,clashcon,1,coc,1,contents,2,contest,10,contest review lynk.my 2015,11,converter,1,cryptocurrency,2,cuba teka,1,cukai,1,currency,1,daftar,1,dari dapur kedapur,1,datakl,1,device,1,diesel,1,diet,1,digi postpaid,1,digital money,2,direktori,1,doa,7,doktor,1,domain,2,dot com,1,download,3,drawing,1,duit tabung,2,ekzema,1,email,3,email tracking,1,event,1,expired,1,extensions,1,ezbuy business,1,ezbuy Prime,1,faceboko,1,facebook,10,family,1,Fast Charging,1,favicon,1,filem india,1,filem seram,1,follow up,1,follower,4,followers,6,forum,1,fungsi,1,G+,2,gadget,4,games,1,gaya gangnam,1,gempar,1,giveaway,20,glitterati,1,google,12,google calendar,1,google error,1,google plus,3,google trend,1,google+,1,google+ G+,1,googles,2,goole,1,gst,1,hadiah bertuah,2,halal,1,handsome,1,happy birthday,1,Hari raya Haji,2,hari wilayah,2,hashtag,1,hati bersih,1,hiburan,1,honda dash 125,1,hosting,1,hotfm,1,icon,1,iklan,7,iklan berbayar,1,iLancee,1,ilmiah,2,impian,1,income,2,info,80,info kesihatan,4,info panas,11,informasi,13,instagram,1,insurans,1,interface,1,internet,10,investment,1,istimewa,1,jalan-jalan,2,jana pendapatan,4,javascript,1,jobdirumah,2,jumaat,5,jumaat penghulu hari,1,kalkulator,1,kartun,1,keagamaan,1,kemaskini,1,kena tipu,1,keputusan,3,keputusan pemilihan,3,kerja dari rumah,2,klinik,1,knolix,1,kod html,1,komen,1,kongsi,1,kontest blog,4,korea,1,kuruskan badan,1,label,1,lagu,2,lawak,1,linkwithin,1,lirik,2,live coc,1,long url,1,lukisan kerja,1,lynk.my,5,maal hijrah,2,madu dan cuka epal,1,makanan tak sedap,1,maklumat,2,manual Fund4Life,1,market value,1,marketer,1,masak,1,mata terbeliak,1,matawang,1,maxis,1,media sosial,1,mega,1,menu,1,merdeka,1,mesej,1,metatag,1,minyak,2,minyak asmak,1,minyak herba asmak,1,minyak naik lagi,1,motivasi diri,6,movie,1,mozilla firefox,2,msn,1,muat turun,1,muatturun,1,mudah,2,muhasabbah diri,2,multi 5USB,1,myideakini,6,MYideakini bantah 200%,1,myspace,2,naruto shippudeen,2,nasihat,1,nasyid,1,network,1,networking,2,new face,1,new interface,1,niat,1,november-disember,1,nrelate,1,nuffnang,7,nutri xpress snek bar,1,offline google,1,on air,1,online,5,online money,1,pakej digi,2,pakej website,1,palestine,1,panas,1,pandangan mata,1,panduan,1,panel,1,paparan,1,part time income,3,patriotik. malaysia,1,pay per click,1,payment,1,pelaburan,1,pelanduk dua serupa,1,penawar asma,1,pengajaran,1,pengangkutan awam,1,pengangkutan persendirian,1,pengecas,1,penghargaan,2,pengumuman,1,penyakit kulit,1,people,1,peperiksaan,1,percuma,2,perkhidmatan,1,permainan tradisi,1,petrol,1,petron,1,petronas,1,piala pingat malaysia 2012,1,politik,1,portable storage,1,power center,1,Prime membership,1,produk,2,produk review,2,profil photo,1,program berbuka puasa dan majlis amal jariah,1,program ilmu,1,program realiti,3,program sihat,1,promosi,4,psoriasis,1,puasa,1,publisher,1,quacker oat meal,1,Rabu tanpa perkataan,5,rahsia,1,rangkaian,1,ransomware,1,rekod,2,renungan,1,review,6,review filem,1,rezeki,2,ron 95,1,ron97,1,sahabat,1,Salam AidilAdha,1,sambutan,1,says dot com,1,search engine optimization,1,search engine rank pages,1,sedih,1,segmen,21,sejarah,1,seks melampau,1,selamat hari raya aidil adha,1,Selamat Ulang Tahun,2,sembang sembang,2,SEO,8,SERP,2,servis,2,sharing,2,shell,1,sijil online,1,simpanan,1,siput,1,Sirah Nabi,1,sistem,2,slow,1,snail,1,sneeit spot,1,snek diet,1,software,1,solat,1,spam komen,1,speed,1,SPM,1,STPM,1,stress,1,sukan,1,sunat,1,suriafm,1,suul khotimah,1,sweden 1 star,1,sweden 2 star,1,syurga,1,tagged,2,tagline,1,tahniah,2,tahun baru islam,2,takdir,1,tarawikh,1,tazkirah,39,tazkirah Jumaat,13,teamviewer,1,teknik pemasaran,2,teknikal,3,teknologi,9,telefon pintar,1,telekom,1,tema,1,template,2,tension,1,tersurat dan tersirat,1,tifoid,1,tips,14,tips kesihatan,2,tools,1,tournament bowling,2,tournament coc,1,trading,3,tradisi,1,tradisional,1,trafik,1,tutorial,46,twin,1,twitter,2,ucapan,9,undi,1,unifi,1,unlimited internet,1,update,1,upload,1,url link,1,url shortener,1,uzumaki naruto,1,video,2,viral,3,virus,1,vote,1,wajah baru,1,wallet,1,wang digital,2,wanna cry,1,widgets,3,wild card,1,wordless wednesday,68,Wordless Wednesday #35,1,Wordless Wednesday #37,1,wordpress,4,ww,2,yahoo,1,yamaha ss 110,1,youtube,8,zikrullah,2,zukrullah,1,
ltr
item
MYiDEAKiNi Dot Com: Pokemon Go! Permainan Yang Melekakan!
Pokemon Go! Permainan Yang Melekakan!
Pokemon Go! Permainan Yang Melekakan!
https://4.bp.blogspot.com/-LfdawLwfbJw/V6hMAKGoGGI/AAAAAAAAMSk/zrzAOGtZEP47Xh3t-P-05IkuPKRgFfqXwCLcB/s200/Pokemon_Go.png
https://4.bp.blogspot.com/-LfdawLwfbJw/V6hMAKGoGGI/AAAAAAAAMSk/zrzAOGtZEP47Xh3t-P-05IkuPKRgFfqXwCLcB/s72-c/Pokemon_Go.png
MYiDEAKiNi Dot Com
http://www.myideakini.com/2016/08/pokemon-go-permainan-yang-melekakan.html
http://www.myideakini.com/
http://www.myideakini.com/
http://www.myideakini.com/2016/08/pokemon-go-permainan-yang-melekakan.html
true
6287414355341171900
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy